Львів хочуть перевести на альтернативні джерела енергії

vitryaky-16

У рамках Міжнародного економічного форуму, який триватиме 26-27 жовтня, на Львівщині відкриють вітрову та сонячну електростанції

.

Про це повідомляється на сайті Львівської ОДА.

Повідомляється, що за попередніми підрахунками загальна сума інвестицій становитиме близько 3 млрд грн. Планується відкриття однієї сонячної та однієї вітрової електростанцій, які запрацюють у Яворівському та Старосамбірському районах.

«З відкриттям цих об’єктів, а також відкриттям ще двох об’єктів, які плануються до кінця року, Львівщина зможе запезпечити себе електроенергією», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що річне споживання 4-х районів області може бути забезпечене за рахунок власне альтернативних джерел енергетики.

«На Львівщині також зреалізовано ряд проектів які ще не мають аналогів. Це так звані сонячні колектори, які розташовуються на дахах будівель бюджетної сфери», - розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Також, за словами Землинського, в межах Форуму відбудеться відкриття другого заводу компанії Бадер-Аунде. Загальна сума інвестицій, які вже залучені у це підприємство становить понад 10 млн євро.

Окрім цього, до кінця року заплановане відкриття Бистрицького газового родовища у селі Городківка Дрогобицького району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: