Стан Гриба ускладнюється, консулу на зустрічі заборонили говорити українською, — МЗС

d64bf3aa-ab26-46a2-8b97-a99660a4d675

Зустріч українського консула з Павлом Грибом в СІЗО фіксувалася на відео, стан українця ускладнюється.

 —

Про це повідомив начальник управління департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич, інформує 112.ua.

«Зустріч тривала приблизно годину. Адміністрації СІЗО було висунуто категоричну вимогу, як це було і 18 вересня, під час зустрічі cпілкуватися винятково російською мовою і в присутності заступника начальника і одного із охоронців», - відзначили в МЗС.

Стан здоров’я Павла, за словами Кирилича, не покращився. Позитивного ефекту від прийому препаратів, які призначили російські лікарі, він не відчув. Навпаки, від прийому одного із них, стан його дедалі ускладнювався.

За результатами проведеного медичного обстеження російською стороною, повідомляється про те, що не виявлено протипоказань щодо його подальшого перебування у СІЗО.

«Хотів би привернути увагу до інформації про те, що начебто консулу було дозволено зустріч з Грибом 27 вересня і навіть 19 жовтня. Однак, генеральне консульство України не було проінформоване про це. Ми робили запит на проведення такої зустрічі і попередньо був сигнал про те, що можливо провести цю зустріч 27 вересня, однак, вона не відбулась, я підкреслюю, з причини – неінформування генерального консульства про можливість проведення», - додав Кирилич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: