Десять собак-«офіцерів», які виходять на пенсію, шукають новий дім (фото)

22552305_1929092397357283_5248649334635635900_n

Наприкінці жовтня десять собак, які несли службу в одній з частин, виходять на пенсію і шукають новий дім.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив активіст Ігор Сайко.

«Львів. Ці десять щасливчиків офіцерів ПОВИННІ поїхати по нових домівках починаючи з кінця жовтня, після служби в лавах української армії.

Бажаючі забезпечити їм достойну офіцерську пенсію, будь ласка, заповнюйте анкету і ФАЙЛ присилайте мені у приват», – написав Ігор Сайко.

Він додав, що собаки 2009 року народження. Вчені, розумні, чемні.

«Що до вибору конкретної собаки з фото, врахуйте, що кілька анкет вже є. Брати люди будуть згідно з тим, як надійшли анкети», – додав Ігор Сайко.

Ігор Сайко

Пан Ігор пояснив журналісту Дивись.info, що вихід таких собак на пенсію зумовлений нормативними документами України, згідно з якими псів після 8 років повинні списати, бо тварини не можуть нести службу.

«Відповідно, треба думати, що з ними робити. Така ситуація є фактично по усіх військових закладах. Але одна частина вийшла на контакт і рятує тих собак. Де решта, невідомо», – каже Ігор Сайко.

Він зазначає, що, з одного боку, таких собак не складно прилаштувати, з іншого, – він намагається знайти для них достойні, хороші умови, а таких людей, які у цьому розуміються і є відповідальними, знайти складно.

«З такими собаками дуже просто, вони все розуміють і знають, вони не агресивні, тобто все навпаки. Специфіка у тому, що в цих собак не було дитинства. Тому незважаючи на те, що їм по 8 років і вони починають освоюватися у новому домі, то поводяться як діти – бавляться. Тобто дитинство у них тільки починається», – додав пан Ігор.

Історії про військових собак, яких уже прилаштував Ігор Сайко, дивіться у нашому спецпроекті "На службі".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: