Комунальні підприємства Личаківського району хочуть об’єднати в одну управляючу компанію

ea16bf1ef10cb368a7558e7a2ca09b57_L

На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку і житлової політики  анонсували початок пілотного проекту щодо об’єднання ЛКП Личаківського району.

За словами заступника міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, замість 7-ми ЛКП у Личаківському районі буде створено всього 3, а згодом, в разі вдалого експерименту, діятиме одна муніципальна управляюча компанія, яка надаватиме мешканцям якісні послуги. Про це йдеться у проекті ухвали «Про припинення ЛКП «500», «ЛКП «504», «ЛКП №507», ЛКП «За Замком» шляхом приєднання та зміну назви ЛКП «№503» та ЛКП «Управитель».  Як зазначив Сергій Бабак, об’єднання ЛКП дасть змогу зменшиться апарат управління, що, в свою чергу, дозволить збільшити заробітну плату працівникам.

На думку голови комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку і житлової політики Остапа Доскіча, система комунальних підприємств у Львові давно пережила себе і потребує оновлення.

«Запитайте у себе про те, коли востаннє ви отримали у місцевому ЛКП якісну послугу? Якщо чіткої відповіді не буде, це означає, що схема роботи цих підприємств потребує змін. Однак робити це потрібно розумно і виважено. Наразі розроблено лише механізм. А от як запрацює система об’єднання ЛКП, покаже час. Першочергово, виникає питання: наскільки це буде зручно людям, які звикли мати комунальне підприємство, що обслуговує їхній будинок, близько від дому, а також чи готові львів’яни оплачувати послуги, які раніше були безкоштовними?».

Як йдеться у пояснювальній записці, з метою проведення реорганізації львівських комунальних підприємств в управляючі компанії, які зможуть бути конкурентоспроможними на ринку надання послуг з управління будинками, для підвищення якості  надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, із врахуванням існуючого фінансового стану підприємств, пропонується укрупнення комунальних підприємств Личаківського району. Окрім вказаного буде змінена організаційна структура управління ЛКП.

В існуючі статути ЛКП вже внесені доповнення до статутної діяльності, що стосуються функцій з управління житловими будинками, тобто разом з послугою з утримання будинків, ціна якої є фіксована і затверджена органом місцевого самоврядування, ЛКП зможуть надаватися послуги з управління, ціна якої є вільною.

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: