Львівська облрада закликала прийняти закон, який виведе на чисту воду УПЦ МП

1431077

Львівська обласна рада підтримала звернення до Верховної Ради України стосовно підтримки законопроекту України щодо внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», передає кореспондент Дивись.info.  

Львівська обласна рада підтримала звернення до Верховної Ради України щодо підтримки законопроекту України про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», передає кореспондент Дивись.info.  

«На розгляді у Верховній Раді України перебуває проект Закону про внесення змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». У сьогоднішній ситуації вкрай важливо, аби питання свободи віросповідання не перетиналося із питаннями законності та безпеки держави. Законопроект, зокрема, містить зобов’язання релігійних організацій вказувати у своїх назвах і статутних документах керівний центр, якщо він знаходиться у країні, що здійснила військову агресію проти України та/або тимчасово окупувала частину території України. Це особливо актуально в контексті численних випадків, коли представники духовенства УПЦ приховують від вірних інформацію про приналежність церковної організації до Московського Патріархату, вводячи таким чином в оману громадян України і опосередковано викривляючи конституційне право кожного на свободу совісті», – йдеться у зверненні.

«Скандали, котрі провокують окремі представники духовенства Московського Патріархату – освячення загонів бойовиків на тимчасово окупованих територіях, відмова провести в останню путь Героїв російсько-української війни – патріотично налаштована громадськість України розцінює не лише як неповагу до України та її захисників, а як неприхований вияв ворожості до нашої державності. На жаль, такі випадки непоодинокі, і вони, зрештою, щоразу викликають негативний суспільний резонанс, що призводить до небезпечного зростання напруги в суспільстві», – зазначають депутати.

На їхню думку, прийняття закону унеможливить у подальшому свідоме введення в оману українських громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: