У Львівській міській раді пояснили, чому повернуть за автобуси ЛАЗу 19,5 мільйона, а не 28

evr8

АТП-1 вже перерахувало 5 мільйонів на рахунки виконавчої служби, з яких виплачено частину боргу із зарплатні перед працівниками ЛАЗу.

Про це сьогодні на брифінгу розповіла Гелена Пайонкевич – директор юридичного департаменту ЛМР.   

«2009-2010 рр. АТП-1 придбало автобуси «Львівських автобусних заводів» за кошти Львівського міського бюджету, а не кошти АТП. Відповідно в ухвалі було передбачено зміни у фінансуванні. З того часу місто не розрахувалося за ці автобуси. І на сьогоднішній день є низка судових рішень, які набрали законної сили. Сума заборгованості орієнтовно становить 28 мільйонів гривень», – розповіла Гелена Пайонкевич.

Однак 2013 року «Львівські автобусні заводи» продала своє право вимоги заборгованості компанії «Оптимум фактор» і цьому є офіційне підтвердження – судове рішення.

«Тобто сторона у судових процесах «Львівські автобусні заводи» замінена на компанію «Оптимум Фактор». У результаті певних переговорів нам вдалося досягнути зменшення офіційної суми заборгованості. Це був наш основний аргумент, чому ми з цим погодилися. Насамперед місто, замість 28 мільйонів гривень, має заплатити 20 мільйонів гривень. Крім того, є досягнута домовленість, що будуть повернуті борги нашим комунальним підприємствам – перед «Львівтеплоенерго» та «Львівводоканалом». Заборгованість становить близько 3 мільйонів гривень», – наголосила директор департаменту.

Крім того, вона додала, що перед розглядом цього питання на сесії міської ради АТП-1 офіційно перерахувало на рахунки виконавчої служби частину суми заборгованості – 5 мільйонів гривень, з яких була виплачена заборгованість перед працівниками заводу.

«Станом на сьогодні ми маємо чинне рішення міської ради, яке надає право АТП-1 підписати меморандум і приступити до фінансування. Станом на сьогоднішній день місто не сплачувало ці гроші. Це не відбудеться протягом ще кількох днів, оскільки є низка юридичних питань, які станом на сьогодні треба врегулювати», – додала Пайонкевич.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради ухвалили рішення про повернення боргів за куплені 2009-2011 рр. автобусів на підприємстві ЛАЗ. Власником ТзОВ «Львівські автобусні заводи» є росіянин Ігор Чуркін. Натомість факторингова компанія, яка викупила борги АТП-1 перед ЛАЗом, належить дружині бізнесмена Таїсії Саніній. Більш детально про це можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: