Україна піднялась на 76-те місце у рейтингу Doing Business

doing_business

У щорічному рейтингу Doing Business Україна піднялася на чотири позиції і займає 76-те місце.

Про це у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

«Україна піднялася ще на чотири позиції у щорічному рейтингу Doing Business. Тепер ми 76-ті серед 190 країн», — повідомив він.

Натомість, як повідомив головний економіст «Альфа Банк Україна» Олексій Блінов, підвищення лише на 4 позиції у рейтингу Doing Business 2018 є дуже слабким у порівнянні з анонсованим урядом покращенням стану економіки, пише Громадське.

«Підвищення рейтингу на 4 позиції виглядає дуже слабким, особливо на тлі анонсованих урядом різких поліпшень за підсумками минулого року, а також шляхом неврахованих в попередньому рейтингу змін. Така динаміка не дає підстав сподіватися, що заявлена в Стратегії-2020 завдання по входженню України в Топ-20 до 2020 року буде виконана», — повідомив він.

У свою чергу, заступник міністра економіки Максим Нефьодов висловив думку, що повільне зростання пов'язано насамперед із затягуванням ухвалення законопроектів щодо покращення інвестиційного клімату України (№6540, 6541, 6542,6543).

«Ухвалили б на початку року, це зростання було б уже. Ухвалимо зараз — будемо в Топ-50 або вище. Якщо ухвалимо через 3 роки, то це взагалі не дасть результат — інші країни теж щось роблять», — вважає він.

При цьому Нефьодов припускає, що у рейтингу можуть бути враховані не всі показники.

«Рейтинг буде опублікований через 6 днів, подивимося, що буде враховано. Наприклад, там є питання зниження ЄСВ, яке до рейтингу 2017-го не потрапило через терміни відсікання збору даних», – прокоментував заступник міністра економіки.

Зазначимо, що офіційно рейтинг Doing Business 2018 буде оприлюднений31 жовтня.

Минулого року Україна зайняла 80 місце у щорічному рейтингу Doing Business, піднявшись на 3 позиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: