Європарламент схвалив нову систему реєстрації на кордонах Шенгену

resize_6L7yn1Bqev8XAEKV2Qj4kRZ35POxdsgC_980x590

Європарламент схвалив впровадження нової системи реєстрації в'їзду та виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

За відповідне рішення проголосували 477 євродепутатів, 139 були проти і 50 утрималися, повідомляє «Європейська правда».

«Правила, що стосуються людей, які в'їжджають до Шенгенської зони, терміново потребують оновлення через проблеми безпеки, а також збільшення кількості мандрівників за останні роки», - зазначили у Європарламенті.

Нова система в'їзду/виїзду (EES) буде реєструвати інформацію про громадян країн, що не входять в ЄС, зокрема буде зареєстровано ім'я, проїзний документ, відбитки пальців, зображення особи, дата і місце, коли вони перетинають кордон або отримують відмову у в'їзді в Шенгенську зону.

Система буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна подорожуючим віза. Очікується, що нова система запрацює у 2020 році.

Це дозволить як посилити, так і прискорити перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штампування паспортів.

Система зберігатиме дані про мандрівників, щоб полегшити швидкий перетин кордону, а також полегшити виявлення випадків використання фальшивих документів або відстеження людей, які затримуються в Шенгенській зоні довше передбачених 90 днів у 180-денному періоді.

Іспанська євродепутат Августін Діас де Мере Гарсія Консуегра, який був доповідачем з цього питання, заявив, що нова система також може допомогти ідентифікувати терористів.

«Один із методів полягає в тому, щоб влада та служби безпеки мали доступ до цих даних і у випадку перехресної перевірки з іншою інформацією, швидко можуть бути видані попередження. Буде легше запобігти тому, що відбулося, наприклад, на Берлінському різдвяному ринку, де вчинив атаку терорист, і потім ми з'ясували, що він використовував 15 різних посвідчень особи», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: