Статки Порошенка зросли до мільярда доларів: опубліковано рейтинг найбагатших українців

881777

Рейтинг найбагатших українців вже традиційно очолив олігарх Рінат Ахметов, а в трійку найбагатших увійшли Віктор Пінчук і Костянтин Жеваго.

Про це йдеться у рейтингу «ТОП-100 найбагатших українців» журналу «Новое время» складеного спільно з інвестиційною компанією Dragon Capital.

За даними видання, статки олігарха Ріната Ахметова виросли більш ніж на половинц цього року і оцінюються у $ 6,9 млрд, тобто додали +68 %. Однак в абсолютному значенні Ахметов збільшив свої статки більше за усіх інших з ТОП-100 - він став багатшим на $ 2,8 млрд, що дорівнює сукупним статкам Віктора Пінчука і Костянтина Жеваго.

Другий рядок рейтингу зайняв олігарх Віктор Пінчук, активи якого збільшилися на 13% і становлять $ 1,4 млрд, а замикає трійку найбагатших олігарх Костянтин Жеваго з $ 1,4 млрд, статки якого за рік феноменально зросли на 209%.

Далі в рейтингу розташувалися олігарх та депутат від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський із $ 1,2 млрд і +113 % до активів, а також президент Петро Порошенко, у якого активи зросли на 7% і оцінюються в $ 1 млрд.

Також у десятку увійшли олігархи Ігор Коломойський ($ 1 млрд, -11%), Геннадій Боголюбов ($ 763 млн, -9%), Дмитро Фірташ ($ 746 млн, +14%), Юрій Косюк ($ 693 млн., +10%), Олександр і Галина Гереги ($ 688 млн, +5%).

Як пише «Новое время», саме Коломойський став лідером за втратами у 2017. Він втратив за рік $ 129 мільйонів і ледь не покинув лігу українських доларових мільярдерів.

Загальна сума активів першої десятки рейтингу, таким чином, становить $ 15,8 мільярдів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: