У Львові стартував Міжнародний економічний форум (фото)

unnamed (2)

Сьогодні, 26 жовтня, у Львові стартував Міжнародний економічний форум «Львівщина – локомотив промислової революції в Україні».

Відкривали форум Степан Кубів, перший віце-прем’єр-міністр України, Голова ЛОДА Олег Синютка та голова ЛОР Олександр Ганущин.

«Ми розуміємо, що стабілізація економічної ситуації - це фундамент економічного росту і покращення якості життя людини. В період гібридної війни макростабілізація, економічний ріст, бюджетне прогнозування на три роки... 2-3-5 років тому це було нереально, - сказав Степан Кубів. - 25 років ми жили від бюджету до бюджету, проїдаючи кошти замість інвестицій, модернізацій. Але ми зупинилися і визначили стратегію 2020. Децентралізація і дерегуляція, які були проведені, показали факт, що 49% коштів держбюджету є в громадах, але разом із коштами є відповідальність.

І коли приїжджаєш на Західну Україну, бачиш інфраструктуру, їздиш цими дорогами, то ми говоримо про те, що з розумінням ставимось до слова "господар"».

Також сьогодні під час форуму заплановані відкриття нового заводу «Бадер-Аунде» на тисячі робочих місць, сонячної електростанції у Яворівському районі потужністю близько 6,5 млн кВт на годину, а також вітрової електростанції у Старому Самборі.

На форумі також очікують виступи міністра інфраструктури Володимира Омеляна, міністра освіти Лілії Гриневич, генпрокурора Юрія Луценка та інших. Детальну програму читайте тут.

Читайте також: Якщо інвестор прийняв рішення інвестувати, то ми кістьми ляжемо, але збудуємо, — Роман Матис

ІА Дивись.info офіційний медіапартнер цьогорічного форуму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: