У Польщі українця, який збив на смерть двох дівчат, засудили до дев'яти років в'язниці

4b0a03cd-9b93-474d-8478-e6c8c302c9e5

Дев’ять років і один місяць в’язниці, а також заборона до кінця життя водити автомобіль – такий вирок отримав українець, який у січня нинішнього року у місті Єлена-Гура збив на смерть двох дівчат-підлітків.

Чоловік був п’яний. Стверджує, що не пам’ятає, що трапилося, передає TVN24.

Владислав К. був засуджений за те, що у новорічну ніч скоїв ДТП, й якій загинули 14-річна Сара і 16-річна Марися. Подруги йшли подивитися салют. Коли йшли тротуаром, збив їх водій джипу. Підлітки загинули на місці. Водій в’їхав ще у загорожу віадуку і впав у річку. З автомобіля дістали його пожежники. Був п’яний. В його організмі було майже два проміле алкоголю.

На думку прокурора, К. навмисно порушив правила дорожнього руху. Експерти вирахували, що він їхав зі швидкістю щонайменше 90 кілометрів на годину, де є обмеження у 50 кілометрів на годину. Крім того, під час слідства було встановлено, що під час зіткнення засуджений не мав права керувати цим автомобілем, який належить фірмі, де він працював. Незважаючи на це, у новорічну ніч він їздив разом з пасажиркою вулицями міста.

Минулої середи відбулося останнє засідання процесу. Владислава К. не було у залі суду. Як зазначив суддя, не було найменшого сумніву у вині українця. Та незважаючи на обтяжуючі обставини (водіння напідпитку), до уваги варто взяти і пом’якшуючі. Чоловік досі жодного разу не притягав до кримінальної відповідальності, його добре характеризував роботодавець. Крім того, не хотів, щоб його дії завдали такої шкоди.

Прокурор просив найвищої міри покарання – 12 років в’язниці, але суддя зважив на пом’якшуючі обставини і виніс вирок – 9 років і 1 місяць в’язниці. А також чоловік до кінця життя позбавлений права водити автомобіль, натомість родинам загиблих дівчат засуджений має сплатити по 50 тисяч злотих.

У висновку суддя зазначив, що не брав до уваги лінії захисту українця. Його адвокат стверджував, що за кермом був не Владислав К., а його пасажирка. Фактом є, що після ДТП вона виходила через двері водія, з’явилися і свідки, які бачили, що жінка сиділа за кермом. Вацлав Маєвський – адвокат Владислава К. зазначив, що буде подавати апеляцію. Найімовірніше, також і прокуратура буде відкликати вирок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: