Український дім у Перемишлі та Польський дім у Львові відремонтують зі спільного проекту

narodnyj_dim_Przemysl

Український народний дім у Перемишлі і львівський Польський дім отримають фінансування з Програми транскордонного співробітництва «Польща—Білорусь—Україна» у рамках тематичної цілі «Спадщина».

Український народний дім у Перемишлі і львівський Польський дім отримають фінансування з Програми транскордонного співробітництва «Польща—Білорусь—Україна» у рамках тематичної цілі «Спадщина», пише prostir.pl.

Таке рішення прийняв Спільний моніторинговий комітет під час засідання в Мінську. Відбір заявок був двоетапний. У першому етапі подано понад 500 заявок, з яких 146 було запрошено до подачі повної заявки. З них лише 17 отримає фінансування.

Коротка презентація переможних проектів відбулася 24 жовтня у Ряшеві під час конференції «Cross-border Warm-up».

Спільний проект українців з Польщі і поляків з України отримав 94 бали, а сума ґранту становить — понад 2 мільйони 300 тисяч євро. Усі 17 щасливців отримають разом 33,25 млн. євро.

Проект «Галицька сцена — наша спільна історія. Популяризація польської і української культури у співпраці Польського дому у Львові і Українського дому в Перемишлі» передбачає інвестиційний компонент, а також ряд культурних ініціатив. Головним отримувачем буде Фундація Український дім у Перемишлі. Перші кроки на шляху реалізації «Галицької сцени» будуть поставлені у 2018 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: