В прокуратурі розглядають три версії вибуху в Києві біля приміщення телеканалу «Еспресо»

8d0b70417a48053ca18cf648a55b85da
Фото: ТСН

У Київській прокуратурі розглядають декілька версій вибуху, що стався минулого вечора біля приміщення телеканалу «Еспресо» в Києві, не відкидають і причетність спецслужби РФ.

У Київській прокуратурі розглядають кілька версій вибуху, що стався минулого вечора біля приміщення телеканалу «Еспресо» в Києві, не відкидають і причетність спецслужби РФ.

26 жовтня в Києві щодо цього очільники прокуратури міста Києва та ГУ СБУ в м. Києві та Київській області провели брифінг, передає прес-служба прокуратури міста Києва.

За фактом вибуху ГУ СБУ в. Києві та Київській області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людей) КК України, досудове розслідування у якому здійснюватимуть слідчі ГУ СБУ в. Києві та Київській області, а процесуальне керівництво – прокуратура міста Києва.

Також повідомляється, що на даний час Службою безпеки України та Нацполіції створено посилені слідчо-оперативні групи, які займаються розслідуванням цього злочину.

Керівник ГУ СБУ в. Києві та Київській області Сергій Семочко повідомив, що на даний час слідчими київського главка СБУ із залученням вибухотехників та криміналістів встановлено знаряддя злочину.

«Вибух стався внаслідок приведення у дію саморобного вибухового пристрою направленої дії, що знаходився у мопеді, який був умисно припаркований невстановленою слідством особою приблизно о 21.50 при виході з телеканалу», - зазначив він.

Своєю чергою, перший заступник прокурора міста Києва Павло Кононенко повідомив про основні версії та мотиви злочину, які наразі розглядаються слідством.

«Нами розглядається декілька версій цього злочину. Перша версія, яку озвучив сам І. Мосійчук – спецслужби РФ. Друга версія – політична діяльність пана Мосійчука та його громадська позиція всередині держави. І третя версія – замах на особистому ґрунті", - сказав П.Кононенко.
Водночас він зазначив, що слідство також не відкидає й інших версій злочину, як то замах на політолога чи будь-кого з політичних чи громадських діячів, які могли перебувати в будівлі телеканалу у той чи інший час, або на когось з журналістів.

Читайте також: Внаслідок вибуху в Києві помер охоронець Мосійчука

Нагадаємо, вчора, 25 жовтня, близько 22 години вечора у Києві пролунав вибух. Невідомі підірвали машину, яка стояла біля будівлі біля студії телеканалу Еспресо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: