Джапарова відмовилася переходити на російську мову в ефірі російського телеканалу

ArticleImage_129076

Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова відмовилася переходити на російську мову під час включення у прямому ефірі російського телеканалу.

Журналісти «Дождя» вирішили взяти у чиновниці коментар щодо звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза.

Джапарова почала говорити українською мовою, після чого ведуча Анна Монгайт перервала її, пояснивши, що в ефірі відсутній перекладач і попросила заступника міністра перейти на російську мову. У відповідь на це Джапарова заявила, що як офіційна особа може говорити тільки українською мовою.

«Я вибачаюся, але я офіційна особа, тому змушена розмовляти українською мовою. Це мій свідомий вибір. Прошу мене вибачити і зрозуміти мою мову», - сказала вона.

У результаті чиновниця дала коментар українською мовою, а ведуча «Дождя» спробувала перевести слова Джапарової глядачам.

Цікаво, що на телеканалі «Дождь» перекрутили слова першої заступниці міністра інформаційної політики Еміне Джапарової щодо мови спілкування: «Я официальное лицо, мне нельзя»: заместитель министра информационной политики Украины отказалась говорить по-русски в прямом эфире Дождя», - озаглавили повідомлення про цей ефір на сайті телеканалу, передає «Детектор Медіа»

«Це вже дуже цiкаво, що «До///дь» очiкує, що iноземний держслужбовець говоритиме росiйською. Але ще цiкавiше, що «До///дь» придумує «цітати» гостей, - написав пан Сумленний. - Емiне Джапарова не сказала, що їй «не можна» чи «заборонено» говорити російською, як пише «До///дь». Вона сказала, що вона «мусить» говорити українською, тому що це її «свідомий вибір». Крім того, завжди чудово бачити реакцiю журналiстки «ну чiво ти не говорiш по-рускi, как всє людi». Ось це безцiнне. Ось в цей момент розумiєш, що Емiне Джапарова вiльно говорить принаймнi трьома мовами, а модераторка каналу «До///дь», як ми бачимо, тiльки російською», - звернув увагу на своїй сторінці у Facebook політолог Сергій Сумленний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: