На вихідних в Україні переведуть годинники

2mDPdHj-tdQ
Фото: Znaj.ua - Знай

У неділю, 29 жовтня, в Україні відбудеться перехід на зимовий час. О 4 годині ранку стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад.

Експерти кажуть, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній. Та, попри зайву годину на сон, організм людини все одно до нового режиму звикає ще упродовж двох тижнів.

Згідно з низкою досліджень, у перші дні після переведення стрілок на зимовий час різко зростає кількість інфарктів та самогубств, пише «Новое время».

Це все пов'язано зі зміною тривалості сну. Уникнути небезпеки можна, спробувавши плавно підлаштувати свій режим дня під перехід на зимовий час.

Самогубства також є наслідком загострення сезонної депресії. Його викликає скорочення світлового дня і відсутність сонячного світла при пробудженні.

Найкращий захист від негативних наслідків переведення стрілок годинника на зимовий час – сон.

Також додамо, що перехід на літній і зимовий час вперше запровадили у Великій Британії ще в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. У СРСР почали переводити стрілки годинників уперше лише в 1981 році. Нині понад 110 країн світу переходять на «літній» і «зимовий» час, а не переводить годинників аж 161 країна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: