Справа Димінського: охоронцю бізнесмена пом’якшили запобіжний захід

400912

Печерський районний суд Києва замінив Андрію Борщу, водію президенту ФК «Карпати» Димінському запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на заборону залишати помешкання з 22.00 вечора до 7.00 години ранку.

Печерський районний суд Києва замінив Андрію Борщу, охоронцю президента ФК «Карпати» Димінського запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на заборону залишати помешкання з 22.00 вечора до 7.00 години ранку.

Відповідна ухвала була оприлюднена у Єдиному державному реєстрі судових рішень 25 жовтня.

Нагадаємо, йдеться про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася 18 серпня на трасі М10 Львів-Краковець, у селі Ямельня Яворівського району, близько 15:10. В аварії загинула 31-річна Наталія Тріла. Автомобіль бізнесмена Петра Димінського Mercedes S 65 AMG врізався в машину дівчини. Провину за аварію взяв на себе охоронець президента ФК «Карпати» Андрій Борщ, якого взяли під варту. Однак слідство має підстави вважати, що за кермом «Мерседеса» перебував сам Димінський, який сьогодні перебуває за межами України, а саме – у Швейцарії.

19 серпня Галицький районний суд ухвалив взяти Андрія Борща під варту без визначення розміру застави. Однак 5 вересня Апеляційний суд Львівської області змінив запобіжний захід на цілодобовий арешт. Водночас зобов’язав Андрія Борща прибувати за кожною вимогою до слідчого чи суду; утримуватися від спілкування з потерпілими та свідками у справі; здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, які дають право для виїзду і в'їзду в Україну.

Водночас слідство просить про продовження досудового кримінального провадження до 6 місяців, тобто до 19 лютого 2018 року, а відтак – продовження запобіжного заходу для підозрюваного Андрія Борща.

Суд взяв до уваги, що Андрій Борщ має постійне місце проживання, роботу, одружений та має на утриманні малолітню дитину, протягом застосування запобіжного заходу не порушував його умов, а також ступінь ймовірної реалізації ризиків з урахуванням того, що підозрюваний підпадає під дію Закону України «Про амністію в 2016 році». Відтак слідчий суддя змінив умови застосованого запобіжного заходу, заборонивши Андрію Борщу залишати своє помешкання з 22.00 до 7.00 години.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: