У Кабміні пояснили, чому українцям затримують зарплати

http://photo.unian.net
Фото: Апостроф

Причина заборгованості з виплати заробітних плат в Україні спричинена ситуацією на Донбасі, де сформовано понад половину всіх боргів та наслідки зимової блокади регіону, яка зумовила втрату 1% росту ВВП держави в цілому

.

Про це свідчать дані Державної служби статистики України, передає Урядовий портал.

Так, станом на 1 жовтня найбільший обсяг заборгованості (77,6% загального обсягу боргів) зафіксовано в промисловості, натомість 31,7% цього обсягу припадає на Донецьку область і 14,5% – на Луганську. Загальна сума заборгованості по країні становить 2,47 млрд грн.

Водночас, динаміку зниження заборгованості демонструють Житомирська, Закарпатська, Львівська, Херсонська, Харківська області.

Ріст боргів із зарплати по кожному з таких підприємств – незначний, втім статистично він впливає на відсотковий показник загального росту заборгованості.

Нагадаємо, за даними Держстату середній показник заробітної плати в Україні у вересні зріс порівняно з вереснем 2016 року на 37,2%. Причому найбільше зросли зарплати військових, освітян та лікарів. У регіональному розрізі зростання демонструють економічно активні підприємства всіх регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: