У Китаї запустили перший безрейковий поїзд

landscape-1496766412-gettyimages-692510354
Фото: FacePla.net

В Центральній частині Китаю запустили перший міський безрейковий поїзд, який може розвивати швидкість 70 км/год і вміщати до 500 пасажирів.

В провінції Хунань на першій в Китаї пілотній лінії для системи швидкісного транспорту зі «смарт-колією» були розпочаті дорожні випробування і тест-драйви, повідомляє «Новое Время» з посиланням на Сіньхуа.

Офіційний запуск експлуатації лінії очікується в наступному році.

Потяг довжиною 30 метрів з трьох вагонів може розвивати швидкість 70 км/год і вміщати до 500 пасажирів. Поїзд працює на електриці, 10-хвилинної зарядки вистачає на 25 км шляху.

Відзначається, що металеві колеса в поїзді ART замінені на гумові, він не потребує прокладання фізичних рейок, а використовує самостійно розроблену інститутом CRRC Zhuzhou Locomotive Co. технологію «відстеження і контролю на віртуальних рейках».

На ART встановлені датчики для розпізнавання нанесеної на поверхню дороги віртуальної колії, команди центрального блоку управління здійснюють точну коригування тяги, гальмування і поворотів даного поїзда, точно направляють рух поїзда по встановленим віртуальним рейкам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: