В Україні впав товарний експорт

293154jpg-1

Згідно з даними Гарвардського товарного центру, в Україні впав товарний експорт.

Про це під час Міжнародного економічного форуму, 27 жовтня, заявив Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк, інформує Дивись.info.

За даними Гарвардського товарного центру, у 2015 році товарний експорт України становив 41 мільярд доларів, а у 2016 — 36. Такі цифри навів Віктор Галасюк. Голова Комітету переконаний, що це пов’язано з тим, що Україна експортує товари без доданої вартості.

«Більше двох третин нашого експорту — це сировина або товари з мінімальним рівнем обробки. До прикладу, ми експортуємо зерно, кукурудзу, щоби потім у Білорусі зробили борошно, а в Італії спагеті, які ми побачимо на полицях, — зазначає Віктор Галасюк. — Практично в усіх галузях нашої економіки ми є сировинним додатком. Але це велика можливість, адже зміна структури експорту і випуск продуктів з високою доданою вартістю — це те, що здатне підняти нас на якісно іншу орбіту».

Читайте також: Експорт — це драйвер економіки, — Наталія Микольська

За словами Голови Комітету, «головне завдання нашої економічної політики — відв’язати країну від сировинної залежності, аби ми родавали готову продукцію».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: