У Львові на 40 тисяч собак облаштовують лише другий майданчик для вигулу

IMG_6900

На вулиці Стрийській, 75 розпочали облаштовувати другий у Львові майданчик для вигулу собак.

Стоп...це лише другий повноцінний майданчик для вигуку собак у такому великому місті.

Ми спробували з'ясувати, яка ж ситуація із майданчиками, на яких можна погуляти із своїм чотирилапим другом, є у Львові. Як виявилось, ситуація плачевна. Оскільки, єдиним повноцінним майданчиком для вигулу собак у Львові є Dog-Парк, що відкрився у парку Івана Франка, там облаштовані безпечні загородження, спеціальні тренажери для аджиліті, а також станції для прибирання за чотирилапими.

Перший вигульний майданчик у парку Франка

Як розповіла ІА Дивись.info координатор громадської ініціативи «Dog-Friendly City» Ольга Кирилович, підрядники спільно з представниками Львівської міської ради приїжджали на Стрийську, 75 та зробили прив'язку згідно планів і технічної документації і вже із дня на день розпочнуть роботи по облаштуванні вигільного майданчика по Стрийській,75. Правда, маленького, оскільки площу він має, -  лише 615 квадратних метрів.

Умов для вигулу собак у Львові немає

«Для такого великого міста як Львів 2 майданчики це взагалі не показник. Ми підшукуємо локації, поступової їх узгоджуємо із Львівської міськрадою і подаємо на громадський бюджет, оскільки дочекатися грошей із бюджету на фоні сміттєвого колапсу і інших глобальних проблем просто нереально», - зазначила Ольга Кирилович.

[dyvys_blockqoute text="Потреба у вигульних майданчиках є величезна, адже, собакам потрібен захищений простір" author="Ольга Кирилович"]

За її словами, минулого року на громадському бюджеті проект переміг  проект саме на Стрийській, 75. «А от великий проект із 8 такими майданчиками, на жаль, ні, оскільки була досить велика конкуренція в секторі великих проектів», — додає Ольга Кирилович.

«Тому, - каже пані Ольга, - цього року ми подали три малих майданчики, вони є районні, сподіваюся, нам вдасться перемогти зараз».

Серед них:

  • майданчик навпроти ЛКП «Лев», волонтери матимуть змогу вигулювати собак з ЛКП «Лев» і, відповідно, місцеві мешканці також гулятимуть там із своїми чотирилапими друзями.
  • Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького
  • парк Боднарівка.

Фото: pplus.in.ua

Як зазначила Ольга Кирилович, всюди є потреба, до прикладу, проводили опитування між людьми, щоби знати, яка ж у нас у Львові кількість собак - це орієнтовно 40 000.

«Потреба у вигульних майданчиках є величезна, адже, собакам потрібен захищений простір. Відповідно, господарі не будуть боятися, що собака травмується чи вибіжить на проїжджу частину, так само інші мешканці не будуть боятися, що собаки будуть бігати та їх лякати. Кожен, як правило, по-різному реагує на тварин», - зазначила Ольга Кирилович.

Через місяць буде новий майданчик

Як розповіла координатор громадської ініціативи «Dog-Friendly City», у проекті по вулиці Стрийській, 75 дуже багато часу витратили для розроблення проектної документації, оскільки гроші бюджетні і є чимало процедур, які потрібно пройти.

Візуалізація проекту майданчика по вул. Стрийській

«Нарешті ми її завершили, провели тендер, який оголошувала ЛМР і можна приступати до роботи. Відповідно, вже виїжджали на локацію, інженер показував саме місце і з дня на день підрядник буде приступати до монтажу», - пояснила нам пані Ольга.

Приблизно за місяць там вже буде майданчик для вигулу собак. «Якщо все буде за планом і не буде ніяких негативних сюрпризів, то до місяця вже буде все готово. Термін виконання погоджений міської радою до 15 грудня», - додала вона.

Фото: Dog-Friendly City

Трохи про новий майданчик

За словами нашої співрозмовниці, це буде малий майданчик наразі із однією секцією, з тамбурним входом, з лавочками для власників собак та зі спеціальними кріпленнями для мисок, щоб собаки могли пити. Також пані Ольга розповіла, що буде на Стрийський, 75 комплект тренувальних перешкод, щоб власники могли займатися зі своїми тваринами. - «Звісно, ще буде станція для прибирання, запаси пакетів для прибирання, інформаційні таблиці із правилами поводження».

Візуалізація проекту майданчика по вул. Стрийській

Читайте також: Десять собак-«офіцерів», які виходять на пенсію, шукають новий дім (фото)

Світовий приклад

Ольга Кирилович також згадала про успішний досвід Гельсінків, де за 10 років побудували більше 80 майданчиків по всьому місту. «Там за 10 років повністю вирішили проблему вигулу тварин, тому нам це необхідно робити систематично, щоб теж вирішити цю проблему», - додала вона.

Тож наразі львів’янам залишається тільки чекати на облаштування другого майданчика і, звичайно, голосувати за три пропозиції майданчиків, аби ті перемогли у конкурсі Громадського бюджету Львова.

Детальна інструкція, як проголосувати за проекти є тут.

Тетяна ЖИКАЛЯК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: