Вікенд у Львові: куди піти 28 і 29 жовтня

Найцікавіші події у Львові на вихідних 28 і 29 жовтня.

Масштабна бігова подія - Grand Prix Lviv Half Marathon 2017, виставка робіт легендарного італійського дизайнера Джанні Версаче, прем'єра концертної версії всесвітньо відомої опери «Дідона та Еней» англійця Генрі Перселла — в афіші подій Львова на 28 і 29 жовтня.

 Театральні події

Вистава «Людина в підвішеному стані»

28 жовтня, 19:00 Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

П`єса «Людина в підвішеному стані» написана у 2011 році. Це перша постановка п`єси в Україні та світі. Ця вистава – про театр, про «поганий» театр, де ніхто не розуміє, що він робить та для чого, де сплутались особисті та професійні образи і конфлікти, де всі засуджують один одного та бояться правди; про те, що такий спосіб існування неприйнятний та веде до самознищення, що в підсумку й відбувається. І стає очевидно, що вистава – не лише про театр.

Тривалість – 2 години з антрактом
Для глядачів понад 16 років

Вистава «…п’єса Шекспіра «12 ніч», зіграна акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра…»

28 жовтня, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Це буде одна дуже стара історія. Ви знаєте що всі справжні історії дуже старі. І всі справжні нові – це завжди старі, дуже старі.
Ті хто їх розказують – змінюють імена, героїв країни, де вони відбувалися. Іноді їм здається що це вони, вони перші розказали про кохання щось таке, чого світ до них не знав.

Вистава «Любов)»

29 жовтня, 19:00 Львівський академічний драматичний театр ім. Лесі Українки (вул. Городоцька, 36)

Вистава-дослідження за мотивами драми «Блакитна троянда» Лесі Українки.

Перша драма Лесі Українки «Блакитна троянда», котра досі вважалася «несценічною», стає прекрасним ґрунтом для роздумів на тему різноманітності любові. Підсилена засобами фізичного театру та документальними свідченнями акторів, вистава демонструє кілька схем стосунків, поширених в сучасному світі: несамовита приречена любов, що має фатальні наслідки, зручне «міщанське» пристосування, любов з холодною головою, що ні до чого не зобов`язує, приємний флірт. Безліч варіантів – кожен може вибрати те, що йому чи їй пасує.

Опера «Дідона та Еней»

29 жовтня, 18:00 Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

Незалежний проект Open Opera Ukraine пропонує сценічну версію всесвітньовідомої опери «Дідона та Еней» англійця Генрі Перселла, написану наприкінці XVII стліття.

Барокова опера вже більше ніж півстоліття – один із найвідчутніших мистецьких світових трендів, котрий має бути представлений українській аудиторії. Саме тому постановка зроблена згідно сучасних світових стандартів, а саме – практики історично-поінформованого виконавства.

Музичні події

Концерт Brazilian Jazz Night

28 жовтня, 18:00 Клуб «Picasso» (вул. Зелена, 88)

Adriano Trindade – бразильський гітарист, вокаліст, автор пісень. Його репертуар – це вогняний коктейль бразильського джазу та самба-року. Музика наповнена несамовитою енергією і драйвом.

На рахунку Adriano Trindade 4 студійні альбоми, останній з яких звучить у всіх Європейських джазових радіо-станціях.

Emilia – піаністка, вокалістка, автор пісень , одна з найцікавіших українських молодих виконавців. Її творчість відноситься до таких стилів як jazz, crossover-jazz, power-pop, funk. Своє натхнення Emilia черпає із дуже різних музичних стилів – від Miles Davis i Herbie Hancock до Rihanna i Jamiroquai. Крім традиційного джазу вона виконує цікаві кавери відомих пісень насичуючи їх джазом і драйвовими імпровізаціями і надаючи їм нового свіжого звучання. Кожен виступ Emilia наповнений особливою енергетикою і шармом що захоплює публіку і нікого не залишає байдужим, навіть тих людей , що ніколи не слухали джаз.

Концерт «1 в кубі»

28 жовтня, 18:00 Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1)

Молоді композитори, перформери, поети та музиканти-виконавці зі Львова, Києва та Одеси представлятимуть твори, підготовлені спільними зусиллями тандему «композитор-перформер/поет-виконавець». Ключовим пунктом є взаємодія учасників групи як єдиного організму, пошук спільних шляхів для отримання результату у вигляді мистецького твору.

«1 в кубі» – інтердисциплінарний проект, його метою є налагодження комунікації в мистецькому середовищі.

Концерт Jah Khalib

29 жовтня, 19:00 Малевич: night club & concert arena (просп. В'ячеслава Чорновола, 2)

Талановитий автор і виконавець, один з кращих бітмейкерів і продюсерів казахстанського хіп-хопу – Jah Khalib. В даний момент співак живе і веде активну діяльність в місті Алмати. Співак взяв собі псевдонім «Jah Khalib» або, як зазначає сам Мамедов, просто Баха.

Виставки

Виставка Gianni Versace. Private collection by Alexandre Stefani

До 29 жовтня, Палац Потоцьких / Відділ Львівської галерея мистецтв. Мистецтво XIV-XVIII ст. (вул. Коперника, 15)

Однією з головних подій і відкриттям ХХ-го сезону Lviv Fashion Week стане виставка робіт легендарного італійського дизайнера Джанні Версаче Моделі авторства Версаче, експоновані на виставці, є частиною приватної колекції бразильського колекціонера та художника Александра Стефані.

Виставка «(не)означені»

До 26 листопада Центр міської історії Центрально-Східної Європи (вул. акад. Богомольця, 6)

Вікенд у Львові: куди піти 21 і 22 жовтня
фото: Ira Prodyus

Виставка поєднує рефлексії художника Нікіти Кадана, істориків та інших дослідників щодо тем пов’язаних зі злочинами нацизму та сталінізму, етнічними чистками та іншими актами насильства в 30-40- роках ХХ століття.

Виставка «Тіло Обожествлене»

До 26 листопада Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20)

 

Християнське мистецтво в центрі своїх зацікавлень ставить Втілення – переказ образу невидимого Бога не через реалістичне відображення реальності, а через пошук сенсів. Як достовірно представити Божу присутність за допомогою художніх «знарядь»? Чи кодифікована мова іконографічного переказу є надалі відповідною, тобто зрозумілою сучасникам? Чи є і де проходить межа пошуків іконописця для вислову Втілення?

Читайте також: Понад сорок іконописців з різних країн представили своє розуміння «Тіла Обожествленого» (фото) 

Виставка Остапа Лозинського «Тривога. Шкіц до пейзажу»

До 19 листопада Галерея сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26)

 

Малярством, на відміну від іконопису, який на рівні підсвідомості є певною втечею від навколишньої реальності, пошуком абсолюту, так направду, займаюсь доволі рідко. Воно для мене слугує радше засобом розмови. Споглядаючи життя, проблеми людини, її взаємодії з світом та ближніми, Богом викликають у мені масу запитань, відповіді на які знайти вкрай складно (та чи й потрібно?). Лише тоді, коли визріває потреба глибшого діалогу – засоби малярства допомагають мені в цьому. (с) Остап Лозинський.

Читайте також: Коли звертаюся до сьогодення, то нічого крім тривоги не можу відчувати, – Остап Лозинський 

Виставка ретро-листівок «Carte postale: жінка на зламі епох»

До 29 листопада Львівська національна галерея мистецтв (вул. Стефаника, 3)

Вікенд у Львові: куди піти 21 і 22 жовтня

Виставка ретро-листівок кінця ХІХ – початку ХХ століття з приватної колекції Оксани Бобошко-Вандеховен. Ілюстровані поштові листівки, найчастіше з зображенням жіночої постаті – зробили значний вклад у розповсюдження сецесії. Саме «прекрасна стать» пропагувала новий стиль, який мав виразне феміністичне забарвлення. Вітальні могутні сили природи і жіноцтва, як їх втілення – це улюблені мотиви сецесії.

Спортивні події

Grand-Prix Lviv Half Marathon 2017

У неділю, 29 жовтня, більше двох тисяч учасників бігтимуть Львівський півмарафон Grand Prix Lviv Half Marathon 2017. Цього разу організатори Run Ukraine подбали, аби дистанцій вистачило для усіх охочих.

Головна подія – забіг на дистанцію 21 кілометр. А крім цього – сімейний на дві тисячі метрів та навіть дитячі старти.

Події для дітей

Вистава «Куди зникло море»

29 жовтня, 12:00, 15:00 Перший театр (вул. Гнатюка, 11)

Інсценізація Олени Крилової за книгою Тараса та Мар’яни Прохаськів «Куди зникло море».

У чому секрет дружби? Хто такі друзі? І чому нам так добре, коли ці люди поруч? Вистава «Куди зникло море?» – це захоплююча та інтригуюча розповідь про добрих, щирих і відданих друзів-звірят, які ведуть розслідування одного злочину, що трапився у їхньому лісі. Завдяки детективним пригодам герої ще глибше пізнають, що ж таке дружба та вірність, і чому вони роблять нас настільки щасливими. Цікавий сюжет переплітається з простою і легкою подачею.

Інші події

Lviv Fashion Week SS 2018

До 29 жовтня, Різні локації міста

Вже 10 років Львівський тиждень моди підтримує українських дизайнерів, відкриває нові імена та допомагає українським брендам бути відомими за межами країни.

Основний розклад показів та презентацій на сезон весна/літо 2018 доповнюватимуть освітня програма та шоурум. Розширена освітня програма включає лекції, обговорення та воркшопи, які проходитимуть у Design House 27-29 жовтня.

Шоурум Lviv Fashion Week, в якому візьмуть участь близько 30 українських брендів, буде працювати на місці проведення показів у Міжнародному аеропорті “Львів” 27-29 жовтня.

Детальніше про програму можна дізнатися на сайті lvivfashionweek.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: