Американській компанії повернули вилучену ліцензію на видобування поліметалів в Західній Україні

p_86325_1_slidertop2
Фото: www.mukachevo.net

Генпрокуратура повернула компанії Avellana Gold спецдозвіл на видобування поліметалів у Мужіївському родовищі на Закарпатті, яким володіє американський інвестор, а також конфіденційну геологічну інформацію про родовище.

Про це повідомили в прес-службі компанії.

«20 жовтня з незрозумілих причин люди в масках вилучили спецдозвіл на розробку Мужіївського родовища поліметалів. Завдяки оперативному втручанню прокуратури – Генпрокурора Юрія Луценка і його першого заступника Дмитра Сторожука, вилучену ліцензію нам повернули за лічені дні»,  –  зазначив Андрій Смолін, керівник українського представництва компанії Avellana Gold.

Нагадаємо, нещодавно силовики в масках провели обшук в офісі «Карпатської рудної компанії» в селищі Мужієво, яку раніше викупила американська компанія Avellana Gold Ltd.

На місці працівникам підприємства повідомили, що обшук проводять в рамках кримінальної справи, що стосується попередніх власників підприємства «Карпатська рудна компанія».

Силовики в масках вилучили ноутбук з конфіденційною унікальною інформацією про родовище, що має значну комерційну вартість, та спецдозвіл на розробку Мужіївського родовища поліметалів, які належать американському інвестору  Avellana Gold.

На сьогодні американська компанія Avellana Gold розробила для регіону проект з видобутку поліметалів, у який планує інвестувати близько $100 млн та отримала всі погодження на ведення бізнесу.

У 2016 році Avellana Gold придбала підприємства «Карпатська рудна компанія» і «Західна геологорозвідувальна компанія», що володіють спеціальними дозволами на видобуток і розвідку поліметалевих руд у Західній Україні (Мужіївське, Берегівське і Квасівське родовища).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: