Формула-1: Хемілтон став чемпіоном, завершивши Гран-прі Мексики 9-м

04d37c457764dc2127728cc754b1c799__1440x

Хемілтон фінішував лише дев’ятим, але йому вистачило і цього аби вибороти титул.

У драматичній гонці в Мехіко 32-річний пілот Mercedes спочатку був на межі сходу після зіткнення з Себастьяном Феттелем, але в підсумку достроково завоював четвертий титул в кар'єрі і став найуспішнішим британським гонщиком в історії.

Льюїс Хемілтон з команди «Мерседес» став чемпіоном цього року в автоперегонах Формули-1. А переможцем 18-го етапу – Гран-прі Мексики став Макс Ферстаппен з команди «Ред Булл». Це друга перемога в цьому сезоні  20-річного голландського пілота.

Вже на старті стався епізод, який вплинув на подальші події в гонці. Боліди лідерів Себастьяна Феттеля («Феррарі») і Льюїса Хемілтона зіткнулися, пілоти заїхали в бокси і потім усю гонку наздоганяли суперників.

У підсумку, Хемілтон фінішував на 9-у місці, а Феттель – четвертим. Якби німець завершив гонку третім, то інтрига збереглась ще мінімум на один етап. А так Льюїс Хемілтон став чотириразовим чемпіоном світу з автоперегонів Формули-1!

Щодо призерів Гран-прі Мексики, то Ферстаппен переміг. Валттері Боттас («Мерседес») – другий. Третім фінішував Кімі Райкконен («Феррарі»).

Цього сезону залишилось провести ще два етапи. Передостанній – Гран-прі Бразилії відбудеться 10-12 листопада в Сан-Паулу на автодромі Інтерлагос.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: