Активісти спільно з журналістами повернули до бюджету Львівщини 37 мільйонів

krajadeneg-1

Протягом травня-жовтня цього року ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» спільно з сайтом «Наші гроші. Львів» проводили антикорупційний контроль за витратами бюджетних коштів у Львівській області в системі публічних закупівель Prozorro.

Про це під час прес-конференції, 31 жовтня, повідомив Іван Спринь, член правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень», інформує Дивись.info.

У жовтні завершується антикорупційний проект «Прозорі фінанси — успішні громади». Протягом 8 місяців журналісти сайту «Наші гроші. Львів» спільно з активістами ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» моніторили витрати бюджетних коштів Львівщини в системі публічних закупівель Prozorro.

«Ми оскаржили 58 закупівель: це і відкриті торги, і переговорні процедури закупівель, і допорогові, а звіти про укладені договори тощо у Львівській області на суму понад 220 мільйонів гривень. Розірвали договорів на 37 мільйонів гривень. А Західний офіс Держаудитслужби підтвердив порушення у 14 закупівлях на 50,5 мільйона гривень. Наразі решта цих справ, які ми скеровуємо до контролюючих органів, знаходяться на стадії перевірки», — зазначив Мирослав Сімка, голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Мирослав Сімка, голова правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень»

Читайте також: Як на Львівщині крадуть на закупівлях продуктів

Іван Спринь зазначає, що співпраця активістів і журналістів допомогла більше продуктивні роботі.

«Наша організація вже кілька років займається моніторингом закупівель. Ми часто стикалися з тим, що регіональні ЗМІ не завжди цікавилися корупційними випадками. З іншого боку, наші колеги з «Наші Гроші. Львів» дуже часто знаходили багато порушень, викривали багато схем, але контролюючі правоохоронні органи майже не реагували на них. Тому ми і вирішили об’єднати зусилля», — пояснив Іван Спринь.

Детальніше про проект можна дізнатися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: