Геращенко: Слідство розглядає дві версії убивства Окуєвої

825031

Правоохоронці розглядають дві основні версії убивства колишнього бійця-добровольця чеченського походження Аміни Окуєвої на Київщині.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомив нардеп, член колегії МВС Антон Геращенко.

«Основних версій дві – це дії російських спецслужб, убивство з метою дестабілізації громадсько-політичної ситуації, створення атмосфери терору і жаху в Україні, а друга – це дії осіб, які перебувають на території чеченської республіки, це помста Адаму за те, що він пішов проти Рамзана Кадирова і його оточення», - сказав Геращенко.

Також, за його словами, будуть розглядатися й інші версії.

Читайте також: Вбивство Окуєвої - це виклик для України, на який повинна бути жорстка відповідь, - Турчинов

«Судячи з усього, терористів було двоє: один чекав на повороті з Одеської траси і давав сигнал другому, який засів у кущах зі зброєю», - сказав Геращенко.

Він пов'язав цей напад на подружжя Окуєвої і Адама Осмаєва з замахом на них у червні, а також з нещодавнім вибухом на Солом'янці у Києві, під час якого постраждав нардеп Ігор Мосійчук і загинули 2 людей.

Він додав, що наразі оперативники поліції і СБУ відпрацьовують можливих причетних осіб до цього убивства. За його словами, Адам Осмаєв, який був в авто з Аміною Окуєвою під час нападу, перебуває в лікарні під охороною.

«Ми вчора спілкуватися з Адамом Осмаєвим у лікарні, він поранений у ногу, куля потрапила у гомілку. Він каже, що краще би на місці Аміни був він. Звичайно, він перебуває під охороною. Думаю, що тепер і далі до кінця життя йому треба буде надавати державну охорону, від якої йому вже не доведеться відмовлятися», - сказав Геращенко.

Читайте також: На Київщині обстріляли авто Аміни Окуєвої, вона загинула

«Зараз можу сказати, що вже відкрито кримінальне провадження та зареєстровано в ЄРДР за ст. 115, умисне вбивство, п. 11 розцінюється як замовне вбивство. Триває робота слідчо-оперативної групи, оперативники опитують можливих свідків», - додав Геращенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: