У Москві затримали екс-керівника ДУСі Ігоря Бакая

50664bd-0

У Москві правоохоронці затримали колишнього керівника Державного управління справами і екс-главу Нафтогазу Ігоря Бакая.

У Москві правоохоронці затримали колишнього керівника Державного управління справами і екс-главу Нафтогазу Ігоря Бакая, повідомляє ТСН з посиланням на джерела.

Разом з Бакаєм затримали його бухгалтера і помічника. Їх уже відпустили зі слідчого ізолятора, а Бакая залишили під вартою.

Джерела повідомили, що Бакая звинувачують в тому, що він обманним шляхом заволодів грошима. На нього є 10 заяв від ошуканих і серед них заяву від російського мільярдера Алішера Усманова, який нібито позичив Бакаю 9 млн доларів.

«Джерела повідомляють, що останнім часом Бакай жив, переміщаючись між ОАЕ та Москвою і постійно позичав гроші у знайомих», – йдеться у повідомленні.

Ігоря Бакая після відставки звинуватили в перевищенні влади і зловживанні службовим становищем. Він з родиною втік до Росії в кінці 2004 року, де отримав громадянство в 2005 році.

Бакая підозрювали в незаконному продажі готелів «Дніпро» і «Україна», а також Національного комплексу «Експоцентр України».

Крім того, його звинувачували в безоплатному використанні авіаційної техніки авіапідприємства України. Протягом 2003-2004 років за розпорядженням посадових осіб ДУС було незаконно виконано 68 комерційних рейсів на літаках і вертольотах державіапідпріємства на суму понад 1 млн грн.

З приходом до влади Віктора Януковича всі справи проти Бакая закрили. Всі рахунки і майно самого Бакая, його дружини і тестя була розблокували. У Росії Бакай займається бізнесом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: