«Рюкзаки Авакова»: Холодницький розповів про деталі розслідування

35027474175_47f6010c42_k_id11383_650x410_8_650x410
Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Детективи НАБУ направили на погодження проект підозри на заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря  до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у січні поточного року, водночас документи на Олександра Авакова та підприємця надійшли у вересні. 

Про це повідомив у коментарі журналістам  керівник відомства Назар Холодницький, пише Укрінформ.

«Вперше проект підозри до нас надійшов стосовно посадовця МВС у січні місяці, а решту доказів стосовно інших двох підозрюваних ми почули у третій декаді вересня», - сказав Холодницький.

Він пояснив, що розслідування тривало довго, бо він  вимагав від детективів НАБУ показати  всю схему злочину.

«Чому тоді не було погоджено (підозру Чеботарю у січня 2017 року - ред)? Вибачте, але оголошувати підозру особі  і зв'язок підтримувати лише на підставі дружби у Фейсбуці -  це надто недостатній доказ, щоб іти до суду... Якщо є розкрадання, то воно є з двох сторін, а погодити тільки одному і казати, що інша сторона чиста  - це трохи не в'яжеться зі справедливістю  розслідування», - зазначив Холодницький.

Як повідомлялося, 31 жовтня НАБУ затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та ще одну особу в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

За версією слідства, зазначені особи причетні до закупівлі у 2015 році за кошти Міністерства внутрішніх справ рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

Очікується, що 1 листопада суд обере запобіжні заходи фігурантам “справи рюкзаків”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: