У Львові покажуть фільми про життя військових на передовій АТО

883563
Фото: ПрессКооп

З 2 по 9 листопада у львівських кінотеатрах відбудеться перегляд п’яти документальних фільмів «Позивний Зеніт», де покажуть історію, як українські авіатори стали піхотинцями і перемагали ворога поблизу Донецького аеропорту. 

Про це розповіли на зустрічі львів'ян із героями фільму, передає ІА ZIK.

«Позивний Зеніт» – п’ять фільмів, знятих на звичайний телефон самими авіаторами, які входили до Зведеного загону ПС ЗСУ «Дика Качка». Боролися військові на опорному пункті «Зеніт», що поблизу Донецька, прикриваючи північні підступи до Донецького аеропорту (ДАП).

Навіть попри майже повне оточення військові гідно боролися проти бойовиків. І завдавали їм значних втрат. Хоч спочатку вони й подумати про таке не могли.

Як зазначає начальник штабу повітряного командування «Захід» Олег Струнціцький, про фільм навіть не думали. Просто знімали на телефон те, що з ними відбувалося. Багато боїв тут немає – але тут вдасться побачити, як живуть люди, в яких основна робота – війна.

«Насправді, фільм був без режисури. Жодних запланованих сцен не було. Також тут мало війни – але багато нашого життя. Як веселимося на передовій, як ремонтуємо техніку, чим займаємося. Та й головного героя теж нема – тут історії 70-ти хлопців, які пройшли через «Дику качку», – додав пан Струнціцький.

Загалом, крізь лави загону пройшла понад тисяча учасників. З них – 11 загинули, а 50 отримали поранення.

Додамо, фільми можна переглянути щодня у Львові з 2 по 9 листопада у кінопалаці «Коперник» о 14:00 або ж у «Планеті Кіно» у «Кінг Кросі» о 13:30.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: