Українка стала другою ракеткою світу

883019

Марта Костюк піднялася на одну сходинку в юніорському рейтингу Міжнародної федерації тенісу (ITF) і тепер посідає друге місце. Про це повідомляється на сайті організації.

Українка поліпшила позицію завдяки перемозі на підсумковому «Мастерсі» в китайському Ченду. Відрив від першого місця становить всього 40 очок, де поступається американці Уїтні Осуігве, яка є чемпіонкою юніорського «Ролан Гаррос».

Як повідомляє «Великий теніс України», раніше представницям України вдалося завершити рік в топ-10 юніорського рейтингу ITF всього чотири рази:

2004 рік: Катерина Бондаренко - друге місце;

2006 рік: Христина Антонійчук - шосте місце;

2010 рік: Еліна Світоліна - друге місце;

2016 рік: Даяна Ястремська - восьме місце.

Для того, щоб обігнати представницю США і стати першою українкою, яка завершила рік на верхньому рядку рейтингу, Костюк необхідно дійти мінімум до фіналу одного з турнірів вищої категорії в Мексиці (Abierto Juvenil Mexicano) або США (Orange Bowl), або ж виграти титул на турнірі першої категорії в Мексиці (Yucatan Cup) або США (Eddie Herr).

Але, наголошується, Марта відсутня в заявочних списках всіх вищевказаних змагань, на відміну від Уїтні, яка заявилася на обидва домашні турніру.

Нагадаємо, українська тенісистка Еліна Світоліна завершила сезон в статусі шостий ракетки світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: