Саакашвілі оскаржив у суді відмову ДМС у наданні статусу біженця

IMG_3632 (1)

Екс-очільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі оскаржив у суді рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні статусу біженця або у визнанні його особою, яка потребує додаткового захисту.

Про це заявив сам Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook.

«Це рішення міграційної служби є необґрунтованим і протиправним, у зв'язку з чим порушує права Саакашвілі на отримання в Україні додаткового захисту від можливої незаконної екстрадиції до Грузії за брехливими звинуваченнями, які не визнала жодна країна світу, в тому числі й Україна», — йдеться у повідомленні.

Його адвокати подали відповідний позов до адміністративного суду.

Нагадаємо, що 1 листопада Державна міграційна служба України вдруге відмовила Саакашвілі у наданні статусу біженця. До цього Саакашвілі заявив, що у Генпрокуратурі готують документи для його екстрадиції в Грузію.

Наприкінці липня президент Петро Порошенко своїм указом позбавив Саакашвілі українського громадянства. Формальним приводом для цього стало те, що Саакашвілі нібито приховав інформацію про кримінальне переслідування в Грузії.

10 вересня Саакашвілі перетнув українсько-польський кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши кордон правоохоронців. Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: