У Львові відкрили перший в Україні віртуальний музей класичної музики

img6297-01652a343328ee69e30b8dffd7ce8a29
Фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 2 листопада, у Центрі Митрополита Андрея Шептицького УКУ відбулось офіційне відкриття бібліотеки Вольфа і першого в Україні віртуального музею класичної музики у рамках симпозіуму «Ex umbra in solem». 

Загалом симпозіум триватиме ще 5 листопада, передає прес-служба ЛМР.

Німецький професор Крістоф Вольф подарував Львову унікальну колекцію старовинних нот і книжок. Вони доступні у Центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького.

Оригінали передали Берліну, але факсиміле цих творів Крістоф Вольф подарував Львову. Це сотні книжок ‒ і мистецтвознавчі, і, головне, перевидані віднайдені ноти у 50 томах.

«Нам фактично передали факсимільні видання творів сина Баха, які професор знайшов у Києві. І у чому особлива цінність цих видань ‒ що поруч із копіями рукописів є переклад на сучасну музику. По-друге, воно із ґрунтовною вступною статтею і коментарями, чому має звучати саме так, саме на такому інструменті», ‒ пояснює працівниця Центру ім. Митрополита Андрея Шептицького Оксана Палій.

Музиканти з різних міст України вже подали запити, аби побачити ці ноти. Вони будуть у вільному доступі у залі мистецтв.

У цьому ж залі мистецтв відкрили перший в Україні віртуальний музей класичної музики. Відвідувачі зможуть одягати шолом і віртуально потрапляти у помешкання Моцарта чи будь-якої іншої легенди.

У межах міжнародного симпозіуму «Ex umbra in solem» до Львова завітали музиканти та музикознавці світового рівня з кількох континентів. Професори найпрестижніших університетів та музичних закладів зі США, Німеччини, Швейцарії, Австрії, Італії, Польщі та Бразилії приїхали до Львова, щоб разом із українськими колегами обговорити нещодавно віднайдені в Україні та в світі музичні манускрипти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: