Максим Стасів, який чекає на пересадку кишківника, повернувся з Індії

1440699_1487939

Максим Стасів зі Стрийщини, який в Індії чекає на пересадку кишківника, разом з мамою Богданою на два тижні прилетів в Україну.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив акушер-гінеколог Вальдемар Надіжко, який майже два роки тому разом з лікарями львівської лікарні «ОХМАТДИТ» організували збір коштів для порятунку хлопця (В. Надіжко тоді обіймав посаду в.о. головного лікаря).

«В останній день тижня мав зустріч з людьми, які є прикладом оптимізму та витримки, це Максим Стасів та його мама Богдана Стасів. Вони прилетіли в Україну на короткий час для того, щоб продовжити візу, оскільки вже майже 2 роки перебувають в Індії, очікуючи на пересадку кишківника Максимові»,- написав Вальдемар Надіжко.

ZAXID.NET зателефонував мамі Максима пані Богдані. Вона повідомила, що вони прилетіли в Україну ще минулого тижня, бо треба було продовжити візу.

«В Індії нам візу тричі продовжували на три місяці. Могли ще раз продовжити до січня, а тоді все одно треба було б летіти в Україну. Ми порадилися з лікарем й вирішили, що краще полетіти зараз, поки погода дозволяє, ще віруси ходять не так часто. Нам продовжили візу на 2 роки і вже у середу ми летимо знову в Індію», - розповіла мама Максима.

Удома Максим пробув всього два тижні. Мама обмежувала візити людей, які хотіли побачитися, поговорити з ним, бо він важко переніс політ. Різкий перепад температур ( в Індії удень +30) також позначається на його здоров’ї.

Усіх, хто хвилюється за Максима, цікавить питання: коли ж буде донор, щоб хлопцеві нарешті пересадили кишківник і він повернувся назавжди додому. Відповіді на це запитання у матері нема. Її наразі нема й у лікарів, які мають зробити трансплантацію. Донора шукають.

Читайте також: Як 11-річна дівчинка за день виросла на 8 сантиметрів (фото)

Нагадаємо, що у Максима Стасіва виявили синдром Ледда – рідкісну вроджену патологію (рецидивуюча кишкова непрохідність). Повернутися до нормального життя хлопцю допоможе пересадка кишківника, яку мають провести в одній із клінік Індії. Він разом з мамою перебуває в Індії з 5 лютого 2016 року, очікуючи на донора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: