Депутат-втікач Онищенко подав документи на отримання німецького громадянства

36659993_303

Народний депутат Олександр Онищенко подав документи для оформлення німецького громадянства.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Бургомістр селища Герцлаке (де мешкає Онищенко) Ганс Бескен розповів виданню, що особисто написав рекомендаційний лист, щоб український політик отримав німецьке громадянство.

«Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією, все має вирішитися позитивно», — сказав бургомістр.

Він додав, що Онищенко володіє великим маєтком та стайнею для тренування спортивних коней. Бескен очікує, що український депутат вкладатиме гроші в організацію у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту.

Оскільки він досить довго легально живе у Німеччині та у країні проти нього немає кримінальних справ, велика ймовірність отримання громадянства, зазначає DW.

Онищенко втік з України торік, коли з нього зняли депутатську недоторканість. Національне антикорупційне бюро звинувачує депутата у розкраданні природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності підконтрольних йому компаній з ПАТ «Укргазвидобування». В результаті дій депутата, заявляють у НАБУ, державі було завдано збитків на суму близько трьох мільярдів гривень. Онищенко запевняє, що кримінальне переслідування відбувається з політичних мотивів - за вказівкою президента України Петра Порошенка.

Тривалий час місцезнаходження депутата було широкому загалу невідомим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: