У Львові до кінця року встановлять ще 7 камер відеоспостереження, які зчитують номерні знаки

1492853862
Фото: interaztv.com

До кінця 2017 року у Львові планують встановити групу камер відеоспостереження з аналітикою визначення номерних знаків ще на 7 об'єктах.

На це з міського бюджету виділено 1,8 млн гривень, передає прес-служба ЛМР.

Як розповів директор ЛКП «Муніципальна Варта» Роман Хом’як, станом на сьогодні у Львові встановлено понад 160 камер. «Новими є камери, які встановлені на в’їзді у місто з київської сторони. Вони працюють у тестовому режимі. До кінця року на 7 об’єктах ми плануємо встановити ці камери відеоспостереження і зараз думаємо про наступний рік. У 2018 році плануємо великий об’єм робіт, адже хочемо перекрити всі в’їзди і виїзди в місто: вул. Городоцька, вул. Стрийська, вул. Кульпарківська», - додав Роман Хомяк.

За словами заступника начальника управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції у Львівській області Ігоря Люша, станом на сьогодні камери зчитують номерні знаки 5 країн: України, Польщі, Литви, Естонії та Росії.

«Ми співпрацюємо з містом по питанню встановлення камер відеоспостереження. Станом на сьогодні у нас тестується програмне забезпечення для камер з аналітикою визначення номерних знаків, яке дозволяє брати розпізнані номери автомобілів, перевіряти їх по базі даних крадених машин і відправляти у разі порушення черговому інспектору консультаційного центру, де він зможе побачити де ця машина, який номер тощо. За монітором сидять цілодобово, люди чергують по 12 годин», - додав він.

Нагадаємо, 26 жовтня у Львові запрацювали перші камери відеоспостереження з аналітикою визначення номерних знаків автомобілів. Камери встановлено на в’їзді у місто з київської сторони, а саме на перехресті вул. Богдана Хмельницького.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: