2017 рік встановив рекорд за спекотністю

f_70497
Фото: 1exotic.ru

2017 рік став одним із трьох найгарячіших років у історії метеорологічних спостережень.

Про це пише Українська правда, посилаючись на заяву Всесвітньої метеорологічної організації (WMO) про стан клімату, яка опублікована 6 листопада.

Йдеться про те, що у заяві ВМО, яка охоплює дані за січень-вересень 2017 року, зазначається, що середня глобальна температура була приблизно на 1,1°C вище за показники доіндустріальної епохи.

Зокрема, за результатами 2017 року, найгарячішим роком залишиться 2016-й рік, а 2017-й та 2015-й стануть другим і третім.

Заява ВМО ґрунтується на п'яти незалежних міжнародних наборах даних про температуру.

«Протягом останніх трьох років спостерігалися рекорди температури. Це частина тривалої тенденції потепління», – зазначав генеральний секретар ВМО Петтері Талас.

«Ми спостерігали надзвичайну погоду, в тому числі температури 50°C за Цельсієм в Азії, рекордні урагани в Карибському басейні та Атлантиці і аж до Ірландії, руйнівні потоки мусонів, що зачіпають багато мільйонів людей, і невблаганна посуха в Східній Африці»,- додав Талас.

За його словами, багато з цих подій – і докладні наукові дослідження точно визначатимуть, скільки – мають ознаку зміни клімату, викликані збільшенням концентрації парникових газів від діяльності людини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: