Садовий розповів, про що говорив з польським міністром Ващиковським

1520

Перед зустріччю із міністром зовнішньополітичного відомства Польщі Вітольдом Ващиковським Андрій Садовий консультувався з українським главою МЗС Павлом Крімкіним та директором УІНП Володимиром В’ятровичем.

Перед зустріччю із міністром зовнішньополітичного відомства Польщі Вітольдом Ващиковським Андрій Садовий консультувався з українським главою МЗС Павлом Клімкіним та директором УІНП Володимиром В’ятровичем. Про це мер Львова написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«5 листопада 2017 спільно з представниками МЗС України та народним депутатом Іриною Подоляк брав участь у формальному ланчі з польською делегацією, яку очолював міністр закордонних справ Польщі п. Ващиковський. Після телефонних консультацій з Главою МЗС України п. Клімкіним, директором УІНП п.В’ятровичем, доніс до польської сторони позицію України по ключових питаннях. Зробив все можливе, аби донести думку: у нас є спільна загроза і це - агресія Росії. Будь-які спроби розкрити рани українсько-польської ворожнечі є згубними для обох народів. Доведено історією», – написав Андрій Садовий.

Він зазначив, що після зустрічі поінформував міністра Клімкіна про її перебіг.

І додав: «Інцидент в Музеї «Тюрма на Лонцького» відбувся після нашої зустрічі. Наші польські партнери часто закликають нас подивитись на нашу складну історію об‘єктивно, без стереотипів. Такий шанс був у польської делегації в музеї жертв окупаційних режимів у Львові».

Водночас Вітольд Ващиковський під час свого візиту до Львова «Польському радіо» заявив, що не має оптимістичних новин для президента Анджея Дуди.

Читайте також: Небезпечна дипломатична гра, або Навіщо польський міністр приїжджав до Львова

«Я хочу представити президенту те, що я бачив, і те, що я чув у Львові під час переговорів вчора та позавчора. Я можу лише сказати, що у мене немає оптимістичних новин для президента», – підкреслив Вітольд Ващиковський.

На його думку, в переговорах з місцевими посадовими особами - як зазначив міністр – «справи йдуть своїм ходом, і вони вирішуються». Немає теж антипольських виступів.

Вітольд Ващиковський підкреслив, що проблеми з досягненням порозуміння починаються «десь на центральному рівні». На думку міністра закордонних справ, це може стати приводом для «внутрішньої гри».

Глава польської дипломатії також заявив, що в справі чиновників, які блокують ексгумацію польських жертв в Україні, буде прийняте рішення щодо заборони на їх в'їзд у Польщу. Як зазначив міністр, така процедура вже була розпочата щодо однієї людини. Після її завершення буде оголошено ім'я цієї людини.

«Російська агресія не може бути відмовкою для того, щоб не вирішувати польсько-українських двосторонніх питань», – сказав Вітольд Ващиковський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: