Цієї зими у львівському електротранспорті має бути тепліше

P70724-131046-560x420

В усіх транспортних засобах, які проходять реконструкцію встановлюється нова система опалення.

Про це під час засідання громадської ради при управлінні транспорту ЛМР розповів директор ЛКП «Львівелектротранс» Михайло Сидорович, повідомляє ІА Дивись.info.

«Повністю міняємо систему опалення на калориферну, раніше це були тени які були неефективні руху теплого повітря як правило не було і було доволі некомфортно. Ефективність пічки, яка працює в режимі калориферу в рази краща, тому що вона змушує рухатися тепле повітря, це як в машині - двигун кілька хвилин  пропрацював і вже тепло. А нагрівачі заховані під стінкою металевою і кожухом, вони тільки гріють метал», - пояснив Михайло Сидорович.

«Минулого тижня ми мали зустріч із представниками підприємства із Чернівців. Вони спеціалізуються на такому обладнанні. Хочемо купити в них комплект на 20 вагонів. Будемо в процесі середніх, не лише капітальних, ремонтів переобладнувати електротранспорт на калориферну систему обігріву», – додав він.

Цієї зими новою системою планують обладнати 50% рухомого складу, решта транспорту їздитиме зі старою.

«Можна було б і значно більше зробити, але є складності з фінансуванням. На початку року ми декларували потреби на 135 мільйонів. Міська рада першою ухвалою нам виділила 33 мільйони і потім поступово додавали. На кінець жовтня у нас вийшло 84 мільйони, що явно замало. В цьому році вартість електроенергії піднялася фактично вдвічі і 54 мільйони ми тільки віддаємо за електроенергію. А реконструювати один трамвай, так як ми це зараз робимо, це в межах 650-700 тисяч», - розповів Михайло Сидорович. Крім цього негайній заміні підлягає 321 електроопора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: