30 карет швидкої допомоги обслуговують 450 викликів на добу, – Володимир Зуб

0706w

Проблему оперативності прибуття на виклики машин швидкої допомоги відчувають усі мешканці міста тому, що зараз на маршрути виїжджає менше машин ніж тоді, коли Станція була підпорядкована місту.

З 2013 року Станція швидкої допомоги підпорядковується ЛОДА і фінансується з обласного бюджету.

Про це сказав начальник управління охорони здоров’я міста Львова Володимир Зуб, інформують в ЛМР.

«З 1 січня 2013 року станція швидкої допомоги підпорядковується обласній владі. І вже минає 5-ий рік з того часу, як ми передали станцію з підпорядкування міста і, на жаль, змушені констатувати, що ті всі напрацювання, які були зроблені в місті щодо кількості бригад, які виїжджали, щодо технічного оснащення, все це йде до спаду.

Сьогодні, за оперативною інформацією, на лінію виїжджають лише 30 машин, які обслуговують 450 викликів на добу, і це замало. Коли станція була підпорядкована місту, в нас на лінію виходило 43-45 машин. Тому цю проблему відчувають усі, і ми маємо нарікання, бо мешканці не дуже диференціюють, кому підпорядковується станція. Ми зверталися з листами і до обласної ради, і до Міністерства охорони здоров’я з тим, щоби сприяти вирішенню проблеми в місті Львові, але, на жаль, відповідь одна – грошей немає. В міста є багато проблем, і якщо держава визначила, що це підпорядкування області, то потрібно передбачати в обласному бюджеті кошти і дбати про цю службу, бо вона потрібна завжди.

Під час останньої зустрічі з пані Супрун у Львові, ми ставили перед нею це питання. Бо проблема, насправді, є не тільки у місті Львові, а у Львівській області, в районах і загалом по Україні. Тому якщо Міністерство і держава не будуть цільово  тримати службу екстреної допомоги на контролі, то її просто не буде», – розповів начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Нагадаємо, коли Львівська станція швидкої медичної допомоги підпорядковувалась місту, систематично оновлювався її рухомий склад, і її забезпечували медикаментами та виробами медичного призначення. З 2013 року ЛКП «Львівська станція швидкої медичної допомоги» передана до спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Львівської області в радіусі 30-тикілометрової зони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: