Координатор ОБСЄ у Старобільському СІЗО навіть не зайшов до «заблукалого» Агєєва

DD262094-59C9-4D1A-8041-2EC9CCA9EC23_w1023_r1_s
Віктор Агєєв

Минулого тижня координатор ОБСЄ Тоні Фріш під час свого візиту до Старобільського СІЗО не зустрівся з кадровим російським військовим Віктором Агєєвим, який там утримується.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Минулого тижня координатор ОБСЄ Тоні Фріш в складі мінської гуманітарної групи відвідував Старобільське СІЗО, де утримуються заарештовані за важкі злочини, зокрема за сепаратизм. Там також утримується й російський «потіряшка», кадровий військовий російської армії Агєєв. Я десяток раз піднімала питання Агєєва на Мінській гуманітарній групі і вимагала від координатора відвідати цю людину, пересвідчитися чи в нормальних умовах її утримують й поспілкуватися сам-на-сам, почути історію «заблукалого російського військового», – написала Ірина Геращенко.

Вона наголосила, що саме ОБСЄ, РФ і Україна є учасниками Мінських тристоронніх груп.

«Яке ж було моє здивування, коли координатор ОБСЄ Фріш відвідав СІЗО і навіть не запитав про Агєєва, не зайшов до нього. Свідома тактика «не бачити і не помічати» росіян на Донбасі – це підігрування росіянам, що «іх там нет» і їх примусу до» прямого діалогу з республікамі». Це неприпустимо . Така позиція відверто шкодить процесу звільнення заручників . Це просто неприпустимо не робити жодних намірів відвідати українських бранців у РФ і свідомо й демонстративно «не помічати» російських військових , затриманих на Донбасі», – зазначила перший віце-спікер.

Вона додала, що російський консул вперше відвідав Агєєва тільки кілька днів тому, тоді як українських консулів до українських заручників в РФ не пускають.

Нагадаємо, 24 червня у районі села Жолобок Луганської області, коли 93-тя окрема механізована бригада Збройних сил України ліквідувала диверсійну групу ворога, був затриманий Віктор Агєєв – російський кадровий військовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: