У Німеччині офіційно з'явиться «третя стать»

1_pol700

Громадянам дозволять ідентифікуватися не тільки чоловіком і жінкою.

Німецький федеральний конституційний суд у Карлсруе ухвалив рішення, що в записах актів громадянського стану повинна бути можливість для вказівки іншого варіанту, крім жіночої або чоловічої статі, передає Интерфакс.

Як наголошується, суд зобов'язує закріпити рішення законодавчо до 31 грудня 2018 року. Пропонується, зокрема, або взагалі відмовитися від графи статі, або створити можливість для вибору додаткового точного визначення статі, яка не є ні чоловічою, ні жіночою.

Суд прийшов до висновку, що діючі норми загсу порушують заборону дискримінації, закріплену третім параграфом статті 3 Основного закону ФРН. Мова в законі йде про дискримінацію за статевою і мовною ознакою, походженням, расовою приналежністю, релігійними або політичними переконаннями.

Суд порахував, що особисті права людини захищають, зокрема, і статеву ідентичність тих, хто не може віднести себе ні до чоловічої, ні до жіночої статі.

«Право на статеву ідентичність має першорядне значення для індивідуальності, вона зазвичай грає ключову роль як у самосприйнятті індивіда, так і в тому, як ця особистість сприймається іншими людьми. Гендерна ідентичність тих осіб, які не є ні чоловіками, ні жінками, так само захищається законом», - сказано в постанові суду

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: