Український веслувальник Трунов відсторонений від виступів на 4 роки за допінг

189508

Спортсмен позбавлений цілого ряду нагород.

Український байдарочники Ігор Трунов дискваліфікований Міжнародною федерацією каное (ICF) на чотири роки за порушення антидопінгових правил. Про це повідомляє прес-служба ICF.

Допінг-проба Трунова, взята в травні поточного року під час етапу Кубка світу в Португалії, показала наявність підвищеного рівня тестостерону в крові спортсмена.

«Міжнародна федерація каное має намір знищити допінг в нашому виді спорту. У спорті немає місця допінгу, і ми продовжимо показувати силу, поки спортсмени не зрозуміють: ви обдурите, але потім вас зловлять, і ви постраждаєте від наслідків. Ми зобов'язані продовжувати показувати нульову терпимість до допінгу», - заявив президент ICF Хосе Перурена.

У результаті Трунов і його партнери з команди повинні повернути золоті медалі, завойовані в Португалії в змаганнях двійок і четвірок на дистанції 500 м. Також він буде позбавлений срібла в змаганнях одинаків на 200 м, теж виграного в Португалії, і бронзи, завойованої в двійках на дистанції 500 м на етапі Кубка світу в угорському Сегеді.

Зазначимо, що про бронзову нагороду чемпіонату Європи 2017, яку Трунов завоював разом з Іваном Семикіним, в релізі не згадується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: