Уряд схвалив Національну стратегію управління відходами

iduSNsxeWSD5H55HUPGT
Фото: ілюстративне

Кабінет міністрів схвалив Національну стратегію управління відходами до 2030 року. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.

Про це повідомили в Міністерстві екології та природних ресурсів України.

«Це – перший несегментарний документ за часів незалежності. Робота над ним тривала понад рік. Документ пройшов всі стадії обговорення з громадськістю та експертами, отримав підтримку бізнес-асоціацій та комітетів Верховної Ради. Стратегія є всеохоплюючим документом на період до 2030 року», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що стратегія базується на трьох ключових принципах, притаманних для країн Європейського Союзу. А саме:

  • Перехід до економіки замкнутого циклу, яка є основою стратегії сталого розвитку. Для України це означає масштабна технологічна модернізація і відмови від споживацького ставлення до природних ресурсів.
  • Розширена відповідальність виробника, яка заохотить бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці.
  • Третій головний принцип Стратегії - впровадження п’ятиступеневої ієрархії поводження з відходами, яка працює в Європейському Союзі. Її пріоритетом є запобігання утворенню відходів, а найменш прийнятним варіантом – захоронення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: