Яка ситуація та прогнози із захворюваннями на грип на Львівщині (пряма трансляція)

crop
Фото ілюстративне. Джерело: fakty.ictv.ua

За статистикою, за минулий тиждень у Львівській області на грип та гострі респіраторні інфекції захворіло понад 9 тисяч осіб. Це на 155 більше, ніж за попередній.

Про ситуацію із захворюваністю розповідають:

Ірина Микичак – директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації;

Наталія Тімко – лікар-епідеміолог обласної інфекційної клінічної лікарні, головний позаштатний спеціаліст департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА з епідеміології.

Як розповіла ІА Дивись.info головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко, найкращим спосіб профілактики грипу безумовно є вакцинація. За її словами, на сьогоднішній день, на Львівщині ще немає загострення епідситуації захворюваності на грип та ГРВІ.

«Клінічно ознак грипу ми ще не бачимо взагалі. На Львівщині вже є вакцина і мешканці активно вакцинуються проти грипу. Зокрема, станом на сьогодні, вже вакциновано близько 1000 осіб», – пояснила Наталія Тімко.

Також пані Наталія розповіла, що на Львівщині є вакцина «Ваксігрип», яка є в реалізації в аптеках, в 1-й міській комунальній аптеці на вул. Фредра, а також в приватних закладах.

Детальніше про те, які основні симптоми захворювання, чи допомагає вакцинація та як лікуватися від грипу та ГРВІ, читайте у нашій статті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: