Суд визнав загиблим еколога, який зник внаслідок обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі

1465507655-2105
фото: УНІАН

Личаківський районний суд Львова визнав загиблим еколога ЛКП «Збиранка», який зник внаслідок обвалу на Грибовицькому сміттєзвалищі у травні 2016 року.

Відповідне рішення оприлюднене в реєстрі судових рішень, повідомляє Zaxid.net.

Як зазначається в документі, до суду звернулась донька зниклого еколога «Збиранки» 60-річного Олександра Бутіна із заявою про визнання її батька померлим. Еколог зник 30 травня 2016 року під час пожежі та обвалу на полігоні ТПВ у с. Великі Грибовичі. Тоді загинули троє пожежників, а пошуки еколога, які тривали майже місяць, виявились безрезультатними.

«ЛКП «Збиранка» складено повідомлення про нещасний випадок, а 31 січня 2017 року начальником ГУ Держпраці у Львівській області затверджено акт проведення спеціального розслідування нещасного випадку, згідно з яким комісія прийшла до висновку, що [еколог] зник на території полігону в робочий час при виконанні своїх посадових обов'язків внаслідок обвалу частини схилу тіла сміттєзвалища, який стався внаслідок скиду працівниками ДСНС великої кількості води в місці займання нестійкого тіла, що спричинило неконтрольований зсув сміттєзвалища. З моменту нещасного випадку минуло більше шість місяців, внаслідок чого є всі підстави вважати батька померлим», – мовиться в рішенні суду.

Потребу в оголошенні батька померлим донька обґрунтувала тим, що їй необхідно оформити спадщину та отримати одноразову матеріальну допомогу.

Відтак, суд задовольнив заяву доньки зниклого еколога та оголосив його померлим.

30 травня 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства «Збиранка».

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими.

В серпні того ж року львівська прокуратура завершила перший етап слідства по трагедії на Львівському сміттєзвалищі. Посадовим особам комунального підприємства «Збиранка» було оголошено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: