Інтернет-шахрай видурив у львів'янина 18 тисяч гривень

publication_240178_img52aef6978ee97b5885cef991b2348f7d
Фото: firtka.if.ua

В Шевченківський відділ поліції Львова звернувся 39-річний львів’янин, який на одному із сайтів хотів придбати автомобіль. Після того як потерпілий переказав 18 000 гривень на банківську картку, не отримав, ані транспортного засобі, ані грошей.

В Шевченківський відділ поліції Львова звернувся 39-річний львів’янин, який на одному із сайтів хотів придбати автомобіль. Після того як потерпілий переказав 18 000 гривень на банківську картку, він не отримав, ані транспортного засобу, ані грошей.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Поліцейські встановили, що банківська картка належить 26-річному жителю Харківської області. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Максимальне покарання, передбачене статтею, - до трьох років обмеження волі. Триває досудове розслідування.

Також повідомляється, що із аналогічною заявою звернувся у Залізничний відділ поліції 8 листопада 28-річний житель Івано-Франківської області. У якості завдатку за автомобіль «Опель Віваро» він переказав незнайомцю 17 200 гривень, проте машину йому так і не доставили.

«В подібній ситуації опинився і 59-річний львів’янин. Він повідомив у Шевченківський відділ поліції, що зловмисники його ошукали двічі. Знайшовши на двох різних сайтах оголошення про продаж автомобіля «Фольксваген Мультивен», він перерахував аферистам відповідно 14 570 гривень та 5 500 гривень як завдаток», - повідомили в поліції.

Також у поліції застерігають, вирішивши скористатись послугами сайтів, які розміщають приватні оголошення про реалізацію транспортних засобів, громадяни наражаються на реальну небезпеку втратити свої кошти.

По-перше, автомобіль, який пропонується, може бути викрадений або фігурувати у кримінальному провадженні як знаряддя злочину. По-друге, може мати певні обтяження (публічні чи приватні), що забороняють його відчуження. По-третє, замість машини покупець ризикує придбати металобрухт, вартість якого менша навіть за завдаток. Це у кращому випадку. А у гіршому – взагалі нічого не отримає, оскільки шахраї «продають» неіснуючі автомобілі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: