Львівські митники пообіцяли «євробляхарам» співпрацю

IMG_8711

Кілька десятків представників ГО «Авто Євро Сила» прийшли під Львівську митницю, щоби висловити протест проти «незаконних дій митників», передає кореспондент Дивись.info.

Втім, попри такі звинувачення спілкування вийшло доволі мирним і толерантним.

Пікетувальників відразу запросив на розмову в.о. заступника начальника львівської митниці Павло Македон, який вислухав їхні претензії. Насамперед, активісти хотіли дізнатися, чи проводяться спільні з поліцією відпрацювання щодо автомобілів на іноземній реєстрації. За словами митника, йому про це нічого не відомо.

Також активісти скаржилися, що митники вимагають зайві документи та чинять штучні перешкоди.

«Вимагають різні підтвердження та нотаріально завірені доручення. Тиждень тому їхав через «Рава-Руську». Всі документи на право власності є, всі папери, і доручення від співвласника фірми, і купча на втомобіль, а людина ніби не чує. Даєш доручення, а він дивиться і каже - щось то доручення якесь не таке, і чекає поки гроші дасиш. Затримують інколи на дві доби для вияснення обставин. Мусив через пів-Польщі їхати, аби проїхати через інший пункт пропуску. Добу був за кермом, а він мені каже  - ви мені більше через «Рава-Руську» не їдьте. Є люди, яких через це навіть затримують в Польщі» - поскаржився один з власників такої автівки.

Окрім того, він передав митникам пакет своїх документів. Автовласники заявляють, що такі випадки непоодинокі.

«На тимчасових техпаспортах не хочуть пропускати, оскільки це суперечить Стамбульській конвенції, а поки в паспорт 100-200 гривень не покладуть – не пропустять. За ксерокс беруть біля 25 гривень, а набігає 10-15 листків. Коли заїжджає автомобіль навіть в режимі «транзит», вимагають зелену карту, а чомусь не дозволяють купити українську цивілку» - поскаржився інший автомобіліст.

Автомобілісти також скаржаться, що штрафи за протермінований транзит приходять уже після завершення терміну відповідальності, а також, що під час розгляду справ людям не дають можливості надати свої пояснення.

«Ми хочемо, щоб ви почули і відреагували, бо будемо смажити  шашлики біля митниці і слідкувати за вашими корупційними схемами» - підсумував голова ГО «Авто Євро Сила Львів» Олег Наконечний.

«Надавайте факти і ми відреагуємо дуже швидко. Ми будемо сприяти тому, аби ви могли захищати свої законні права» - запевнив Павло Македон.

«Є багато випадків, коли люди ввозять транспортні засобі і потім їх передоручають, митниця складає протоколи про порушення митних правил. Вони розглядаються у судах, а є такі протоколи, які суди скасовують. Ми з активістами обмінялися контактами і сподіваємося на співпрацю» - прокоментував результати зустрічі завідувач сектору розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації Львівської митниці Василь Процайло.

«У випадку отримання інформації щодо можливих корупційних дій чи порушень з боку працівників проводяться перевірки або службові розслідування. На даний час проведено 23 службових розслідувань, проводиться ще 5. Близько 90 перевірок вже проведено, здійснюється ще близько 30. Є близько 250 дисциплінарних проваджень. Це свідчить про те, що керівництво митниці реагує на можливі порушення і притягує винних до відповідальності. Якщо є ознаки корупційних дій, інформуються правоохоронні органи» - додав він.

«Діалог вийшов непоганий, ми будемо далі спілкуватися та надавати факти. Думаю, митниця буде реагувати на порушення. Сподіваємося отримати відповіді на наші запитання. Є багато порушень, багато людей ще судяться. Якщо митниця не відреагує, будемо далі робити акції» - підсумував Олег Наконечний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: