Львівський виконком дозволив реприватизацію житла

dsc3674-6f612cadaca64538e34ce0a4c1544074

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив положення про переведення приватизованого житла до державного житлового фонду, передає кореспондент Дивись.info

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив положення про переведення приватизованого житла до державного житлового фонду.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

«Це рішення допоможе врегулювати стосунки у випадках відселення з аварійних будинків. Реприватизація без згоди власників житла не можлива. Оскільки вимагається нотаріально засвідчені заяви всіх власників приміщення», – пояснила директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Згідно з рішенням переведення житла проводить юридичний департамент Львівської міської ради за зверненням громадян у разі: передачі житла, яке перебуває у приватній власності, органу, який здійснює поліпшення житлових умов, у тому числі надає житло у зв'язку з відселенням з аварійних квартир, житлових приміщень у гуртожитках, що загрожують обвалом; проведення обміну на неприватизоване житло; смерті всіх наймачів до прийняття рішення про передачу державного житлового фонду у власність громадян; зберігання оформленого свідоцтва про право власності на приватизоване житло органом приватизації державного житлового фонду.

«Для прийняття рішення щодо переведення приватизованого житла до державного житлового фонду, заявники подають у Центр надання адміністративних послуг м. Львова такі документи: письмову заяву власника приватизованого житла із засвідченими нотаріально підписами. За неповнолітніх власників рішення приймають батьки (усиновлювачі) чи піклувальники або подається згода органу опіки та піклування у разі відсутності одного або обох батьків; оригінал свідоцтва про право власності на квартиру, житлове приміщення у гуртожитку та копію технічного паспорта; довідку про склад сім'ї і реєстрацію (форма № 2)», – йдеться у рішенні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: