Якщо В’ятровичу заборонять в’їзд, польсько-українські відносини опиняться в могилі, – журналістка

74b69f16e1e9c38c7bb8770b107fcb28

Заборона в’їзду до Польщі українському історику, голові Українського інституту національної пам’яті Володимиру В’ятровичу може згубно позначитися на подальших польсько-українських стосунках.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала польська журналістка Моніка Андрушевська.

«Якщо польська влада заборонить Володимиру В’ятровичу в’їзд до Польщі, то фактично нам тоді залишиться тільки ексгумація. Насамперед ексгумація польсько-українських стосунків. Бо за В’ятровичем полетять інші прізвища з обох боків і зрештою опинимося у могилі, яку відкопати буде важче, ніж будь-які гроби з Другої світової війни», – написала Моніка Андрушевська.

Відреагував на новини про ймовірну заборону на в’їзд і Володимир В’ятрович.

«Друзі намагаються підтримати в ситуації з Польщею і кажуть про можливу заборону в‘їзду «це ще непідтверджена офіційно інформація». Невже не зрозуміло, що сам факт поширення такої інформації (за участі міністра закордонних справ!) теж є інструментом тиску і шантажу української сторони? Відтак з точки зору українських (а не моїх приватних) інтересів, факт офіційного підтвердження заборони чи його відсутність не такі вже й важливі. Тим паче, що про заборону можуть оголосити тільки в момент спроби в‘їхати до Польщі, а до того зумисно залишати ситуацію невизначеною», – написав В’ятрович.

Нагадаємо, вчора польська преса оприлюднила прізвище першого українця, якому, ймовірно, заборонять в’їзд до Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: