Кав'ярню Pablo EspressoBar змусили прибрати мурал з портретом наркобарона

content_22729156_1970474789890748_485631422605903341_n

Власники закладу Pablo EspressoBar повинні прибрати мурал з портретом відомого наркоторговця Пабло Ескобара до 12 листопада.

Про це пише УП.

Їх зобов'язала це зробити Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Про це повідомив заступник міського голови з питань самоврядування Олексій Резніков у Facebook, опублікувавши відповідь Держспоживстандарту на його запит з цього приводу.

У ньому сказано, що співробітники Держспоживстандарту відреагували на повідомлення у Facebook про можливу провокаційну рекламу на фасаді закладу Pablo EspressoBar, побували в закладі з перевіркою і вирішили, що зображення наркоторговця порушує нинішні норми українського законодавства. По-перше, українські закони забороняють використовувати в рекламі ім'я або зображення людини без її письмової згоди. По-друге, в рекламі не можна використовувати зображення, які «порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності».

Власники Pablo EspressoBar підтвердили БЖ, що отримали розпорядження прибрати мурал і виконають вимоги КП "Київреклама" та Держспоживстандарту.

Нагадаємо: Пабло Ескобар — відомий колумбійський наркобарон, який увійшов у світову історію як один із найжорстокіших злочинців XX століття.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: