На фасадах львівських будинків встановили три інформаційні таблиці юристам

rrr6968-3ba23fab04faf1ae75101e7698cfb699

Сьогодні, 11 листопада, у межах програми «Права, правосуддя і пам’яті міста» відбулось відкриття пам'ятних таблиць для увіковічнення пам’яті Герша Лаутерпахта, Рафала Лемкіна та Луї Зона. Інформаційні таблиці встановили на фасадах будинків на вул. Замарстинівській, 21; вул. Театральній, 6 та вул. А. Гнатюка, 18.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

У відкритті взяли участь і представники влади, зокрема міський голова Львова Андрій Садовий.

«Насправді емоції мене переповнюють. Все в світі є взаємопов’язане. Коли сьогодні ви повертаєтесь до Львова – це ми повертаємо Львів для світу. Львів – це діамант, який ще не до кінця відкритий для світу. Наша історія дуже не проста. Але завдяки тим велетням, вашим родичам, ця історія є дуже потужною. Велика подяка Філіпу, він робить неймовірно велику роботу. Це надзвичайно важливо для міста. Ця праця буде мати великий успіх у майбутньому. Я дякую всім, хто сьогодні приїхав з багатьох країн світу. Тільки разом у цей непростий час ми будемо робити наші міста, наші країни, наших людей вільними. Бо тільки вільні люди можуть творити класний, відкритий, сучасний світ», - зазначив під час відкриття таблички міський голова Львова Андрій Садовий.

«Я дякую мерові міста Львова та всім львів’янам за те, що маємо таку честь вшанувати таких видатних особистостей», - зазначив Філіп Сендс, британський юрист, автор світового бестселера «Східно-західна вулиця. Повернення до Львова».

На вул. Замарстинівській, 21 встановили інформаційну таблицю з метою увіковічення пам’яті юриста-міжнародника, ініціатора Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, прийнятої ООН у 1948 році, Рафаелю Лемкіну. На вул. Театральній, 6 відкрили інформаційну таблицю юристу-міжнароднику, судді Міжнародного суду ООН, прокурору Нюрнберзького трибуналу Гершу Лаутерпахту. Також, аби увіковічнити пам’ять юриста-міжнародника, професора Гарвардського університету, Університету Джорджії та Університету Джорджа Вашингтона, Луї Б. Сону встановили меморіальну таблицю на вул. А. Гнатюка, 18.

Відкриття меморіальних таблиць вшанує пам’ять про видатних юристів, які свого часу вивчали право у Львівському університеті.

Нагадаємо, 3 листопада, на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради було прийнято відповідне рішення про погодження встановлення інформаційних таблиць Луї Сону, Гершу Лаутерпахту та Рафаелю Лемкіну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: